Strandkirken ved Marielyst

strandkirken

Kirkens nære placering til vandet og den specielle beliggenhed midt i et sommerhusområde er unikt. Det ville styrke oplevelsen af kirken hvis der blev etableret visuel kontakt til diget og vandet. Selve kirken og området omkring den, er omkranset af høj beplantning, og der er kun et lille indsyn fra vejen til kirken. Kirken opleves som isoleret i sit eget rum. Kirken er placeret i niveau med omgivelserne, på en naturgrund. Ingen mur eller anden form for traditionel afgrænsning af kirkens omgivelser. Kirken er omgivet af sommerhusbebyggelse på alle sider. 

Meget arbejde og stor offervilje fra mange sider, ikke mindst fra. komitéen for opførelse af  kirken var gået forud, således at der nu var økonomisk basis for at starte bygning af kirken. Krigen og besættelsen forsinkede naturligvis arbejdet, men den 19. december 1957 var man så vidt, at grundstenen til Marielyst Strandkirke kunne lægges. 

Allerede i 1944 vedtog en kreds af beboerne i Væggerløse sogn og sommerhus beboere i Marielyst at arbejde for at bygge en kirke i Marielyst, hvor der kunne holdes gudstjenester for de mange, der hvert år gæster Marielyst, samt for faste sommerhus beboere og helårsbeboere. 

Kirken blev tegnet af arkitekt Albert Petersen, Nykøbing F. og opført af murermester Oftar Nielsen, tømrermester Skytte Koch, glarmester Wallin, blikkenslager A. Andersen & søn og malermester Arndt Jensen. Strandkirken er en selvejende institution i den danske Folkekirke. Den lever, og gror som ved opførelsen - af bidrag fra menigheden, megen vilje fra stiftets præster der gerne bruger en fri søndag for at holde prædiken der. Ligeledes påtager medlemmer af komiteen og andre venner af Strandkirken sig arbejde som kordegne og andre gøremål, som er nødvendige for at alt kan fungere som en levende kirke.
Alle er velkomne til gudstjenesterne i Marielyst Strandkirke.

Kochsminde

Hans Aage Pedersen
Bøtø Møllevej 10
Marielyst
4873 Væggerløse
telefon +45 54 13 61 72
Mobil +45 30 12 51 72
Mail:  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Generelt

Sengepladser, dyner & hovedpuder og service til 8 personer forefindes

(eget sengetøj medbringes)

Lejen er excl.
EL-VAND og VARME

Besøgende

i dag16
i går57
ugen73
måneden423

1
Online

Kontakt

Please publish modules in offcanvas position.


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/clients/i53752/kochsminde.dk/web/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227