Sandstrand og Fritidsområde

Langs kysten findes en bred sandstrand med klitter og dige, som fortsætter næsten til Gedser Odde. Denne del af Falsters Østkyst udgør nogle af Danmarks bedste badestrande.

Bt og Marielyst Strand sandstrand og fritidsomrde

Stranden er meget børnevenlig, og der er ikke langt til ishuse, toiletter m.m. Mellem diget og stranden er et bredt overdrev - fordiget - som går over i klitterne. På overdrevet gror der interessante planter så som gul evighedsblomst og sankthansurt. På stranden finder man den salttålende sodaurt, strandsennep, strandarve og sandhjælme.

Dyreliv og fritidsområde

Overdrevet er en vigtig ynglelokalitet for den smukke karmindompap.

Forår og efterår kan man se ederfugletrækket langs kysten.

På overdrevet er der et meget rigt insektliv. Her kan man finde mængder af græshopper og sommerfugle tillige med en række andre interessante insektarter. Der ses endda en del tilflyvende sommerfugle fra Mellem- og Sydeuropa. Årsagen til den store rigdom af insekter er overdrevets sydøstlige placering og de mange nektarpro­ducerende blomster.

Bagved diget ligger et veludbygget turist- og fritidsområde med ca. 5.000 sommerhuse. Der er mange parkerings­mulig­heder, men skiltningen skal respekteres, og tilkør­selsvejene til katastrofevejen bag diget må ikke bruges til parkering.

Windsurfing kan dyrkes ved pålandsvind under passende hensyntagen til de badende. For de ikke så øvede er der en windsur­ferskole. Lystfiskeri efter havørred langs kysten sydpå.

Der er handicap­venlig adgang til stranden ved Bøtø By, ligesom ved Marielyst og Silde­strup. På digevejen, som er af god kvalitet, er opsat bænke.

Kochsminde

Hans Aage Pedersen
Bøtø Møllevej 10
Marielyst
4873 Væggerløse
telefon +45 54 13 61 72
Mobil +45 30 12 51 72
Mail:  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Generelt

Sengepladser, dyner & hovedpuder og service til 8 personer forefindes

(eget sengetøj medbringes)

Lejen er excl.
EL-VAND og VARME

Besøgende

i dag8
i går54
ugen230
måneden5193

2
Online

Kontakt

© 2017 Redigeret af John Holm | 21 28 78 62 | jh@holm.mail.dk

Please publish modules in offcanvas position.


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/clients/i53752/kochsminde.dk/web/plugins/system/helix3/core/classes/Minifier.php on line 227